Werkwijze

Wanneer iemand zich bij ons aanmeldt, bekijken we eerst wie de behandeling het beste kan uitvoeren. Elke oefentherapeut heeft naast de basisoefentherapie haar eigen specialisatie. Tijdens de eerste afspraak (intake) houden wij een vraaggesprek over uw klacht(en) en wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Er wordt naar het verband gezocht tussen de klachten, het dagelijks bewegen en belasten. Vervolgens stellen we samen met u het behandeldoel en -plan vast.

De behandeling bestaat uit een mix van oefeningen, houdingsverbetering, beter bewegen in het dagelijks leven en medical taping. Wij maken gebruik van informatiemateriaal over uw klacht (ook op deze website), geven de oefeningen op schrift mee, en gebruiken app’s die u kunnen ondersteunen.

In de regel start de behandeling met twee afspraken per week. Op deze manier heeft u het snelst resultaat. Na 3 a 4 weken vermindert deze frequentie. Elke behandeling duurt 30 minuten. Essentieel is het thuis oefenen van nieuwe houdingen en bewegingen én deze toepassen in het dagelijks leven.

Als het behandeldoel bereikt is, kan de therapie worden afgesloten. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de patiënt.