Oefentherapie Cesar en looptraining

Merkt u dat u minder goed kunt lopen, of voelt u na een stukje lopen pijn, kramp of vermoeidheid in de benen? Komt u moeilijker uit een stoel of uit bed? Raakt u wel eens uit balans?
Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. Door het ouder worden of ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker. De kans op vallen neemt toe.

Het programma ”Looptraining voor senioren” programma biedt dan uitkomst dat in samenwerking met ergotherapie Best- Oirschot wordt gegeven. Het programma is bedoeld voor zelfstandig wonende senioren die steeds meer moeite krijgen met lopen. Dit kan een gevolg zijn van een lichamelijke beperking, zoals bijvoorbeeld etalagebenen. Maar ook een verminderde spierkracht, conditie en balans kan problemen geven bij het lopen. De ergotherapeut adviseert over eventuele hulpmiddelen, helpt u bij eventuele aanschaf hiervan en optimaliseert uw lopen in de thuissituatie.

Met oefentherapie Cesar wordt er gewerkt aan:

  • Vergroten van de loopafstand;
  • Verbeteren van coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen;
  • Verbeteren van het looppatroon;
  • Omgaan met de klacht, verhogen van de pijntolerantie;
  • Haalbare doelen met u maken en een planning om thuis zelfstandig aan de slag te gaan.

”Looptraining voor senioren” is een product uit ARCUS, paramedisch samenwerkingsverband in Best, van de ergotherapie en oefentherapie Cesar.