Wie is de Oefentherapie Cesar?

De oefentherapeut is een paramedicus die expert is in houding en beweging. Hij of zij heeft de opleiding oefentherapie Cesar afgerond en is een bevoegd therapeut. Voor uw klachten wordt een passende behandeling uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten.

De voordelen van oefentherapie

Bukken, tillen, zitten, lopen… we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Onze gewoonte houding en bewegingen zijn echter niet altijd goed. Pijnklachten aan gewrichten en spieren kunnen het gevolg zijn van een verkeerde houding en/of een verkeerde manier van bewegen. Oefentherapie maakt u bewuster van die alledaagse houding en beweging. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. De oefentherapeut richt zich op het verminderen en wegnemen van uw klachten. Daarnaast krijgt u gerichte oefeningen die direct invloed hebben op uw klachten, en leert u oefeningen die gericht zijn op voorkomen van klachten, bijvoorbeeld door de spierkracht op souplesse te verbeteren. Tijdens uw behandeling krijgt u advies hoe u klachten in de toekomst kunt voorkomen. U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbetert u uw houding en ontdekt u een optimale manier van bewegen.

Bewezen effectief

Voor een juiste behandeling is een prettige band tussen u en uw oefentherapeut noodzakelijk. Hij of zij doet onderzoek naar de relatie tussen uw klachten en houding en beweging. Samen analyseert u uw bewegingsgedrag en leert u hoe u kunt bewegen zonder klachten. De oefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw activiteiten in het dagelijkse leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. Oefentherapie geeft grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen, dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en door de training die aansluit op uw levensstijl.